Komponentbestillinger

From OmegaV-wiki
Jump to: navigation, search

Denne siden gir en innledning til hvordan Omega Verksteds komponentbestillingssystem fungerer. Det er Komponentkommitteen som har ansvaret for komponentbestillinger. På høsten og våren sendes det som oftest bestillinger ca annenhver til hver tredje uke.

Hvis du skal ha noe, kan det være lurt å spørre noen i Komp om listestatus, så man kan bestille fra det mest hensiktsmessige stedet.


Contents

Farnell / Element14

Farnell er den levereandøren vi bestiller mest fra, fordi det er enklest, og fordi de lagerfører varer i England, noe som fører til lav leveringstid. Som oftest går det under én uke fra vi legger inn bestilling til vi får varene. For at vi skal bestille fra Farnell, må det være varer til minst 600 NOK eks. moms i bestillingslista på intranettet. Dette er et magisk tall som gjør at vi går i pluss mhp. frakt og skipning. Hvis du ikke vil vente, går det an å betale for mellomlegget på transportkostnadene. (dvs, opptil 90 NOK, avhengig av hvor full eller tom lista er) Når man legger inn varer i bestillingslista er det noen ting man må være oppmerksom på.

  • Varer fra USA leveres av Newark, og vi må betale 130 NOK ekstra i fraktkostnader. Hvis du huker av for "Søk ikke Utvidet sortiment" til venstre når du søker, slipper du å se slike varer.
  • Varer i Re-Reel må bestilles i minstekvantum. Den samme komponenten finnes vanligvis i normal pakke også.
  • Priser i bestillingslista er eks. moms. Moms blir regnet ut senere av Komp-sjef.

Interne priser når vi bestiller fra Farnell / Element14 er som følger:

  • Pris eks. moms * 1.35 for styremedlemmer.
  • Pris eks. moms * 1.40 for vanlige medlemmer.

Disse konstantene tar høyde for fraktkostnader og moms, samt marginer for uforutsette valutaendringer/komplikasjoner.

For ikkestyremedlemmer er det greieste å spasere nedom verkstedet med en partliste når det er åpent, så legger noen det inn på intranettet for deg. Husk penger (Hvis du ikke har dekning i OBS), da alle vanlige medlemmer må ha forhåndsbetalt før bestillingen kjøres.

DigiKey

DigiKey har mye som Farnell ikke har. De har også lavere priser på en del high-end varer. Vi bestiller fra DigiKey relativt sjelden, og det tar ofte 2-3 måneder før totalen i bestillingslista er høy nok. Artikkelforfatter vet for øyeblikket ikke hva grensen er, men 1300 NOK bør være innenfor. Det er verdt å merke seg at alle priser i DigiKey-lista er USD. Omregningsfaktoren er den som vises i transaksjonspapirene i nettbank. Priser for å bestille fra DigiKey er de samme som for Farnell / Element14, med untak av prisgrensen.


Mouser

Mouser er den tredje av våre leverandører. Den er også den minst brukte. Skoleåret 2012/2013 ble det ikke bestilt fra Mouser en eneste gang. Med mindre man skal kjøpe veldig mye på en gang, er det lurest å legge varene sine i en av de andre bestillingslistene. Priser for å bestille fra Mouser er de samme som for DigiKey

Andre

Vi bestiller også innimellom fra steder som Sparkfun.com og Adafruit.com, men dette er bare hvis det har bygd seg opp etterspørsel. Hvis du er ivrig, er det bare å ta opp temaet og spørre litt rundt, så klarer man sikkert å finne flere som (ikke egentlig) trenger (, men har veldig lyst på) noe.

Personal tools