BeagleBone Black

From OmegaV-wiki
Revision as of 17:43, 16 July 2016 by Mortelil (Talk | contribs)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

BeagleBone Black (BBB) er en liten datamaskin med store muligheter. Den har en ARM Cortex-A8-prosessor som kjører på 1GHz, 512MB DDR3 RAM og 2GB innebygd Flash-minne. Den kommer med Ångstrøm Linux forhåndsinstallert. BBB er laget av Texas Instruments (TI) for at utviklere enkelt skal kunne lage programmer for plattformen.


Contents

Forgjengere

BeagleBone Black føyer seg inn i rekken av utviklerkort fra Texas Instruments. Før BBB var det BeagleBoard, BeagleBoard xM og BeagleBone. BBB selges gjennom en rekke distributører, bl.a. Farnell/Element14 og DigiKey. Forrige versjon av BeagleBone (den hvite) kostet US $89 og var dermed lite interessant for hackere. BBB's MSRP (anbefalt retail pris) er US $45, noe som sannsynligvis vil gjøre at BeagleBone-plattformen får mye mer oppmerksomhet fra hackere etc. i tiden fremover.


Input/Output

En av de store tingene med embedded systems er hvilke muligheter de har. Alt etter som hva man er interessert i, har BBB mange bruksområder. Med to 46-pins headere fullstappet med funksjonalitet (GPIO, ADC, PWM, UART, SPI, I2C, CAN etc.) er BBB en utmerket kandidat til slike prosjekter vi holder på med på Omega Verksted. BBB har kun én USB-port, i motsetning til Raspberry Pi's to USB-porter. Iblant kan dette være et problem, men USB-huber er lett tilgjengelige. BBB har også Ethernet og micro-HDMI. For demonstrasjoner/guider for diverse funksjoner, se Derek Molloys YouTube-kanal om emnet.

Avanserte funksjoner

BeagleBone og BeagleBone Black har noe som kalles Programmable Real-time Unit, faktisk to av dem. Dette er microcontrollere som kan programmeres fra hovedprosessoren. De kan også manipulere RAM som er delt mellom enhetene. Disse er spesielt hendige hvis man har oppgaver som er lite egnet for Linux, iom. at Linux ikke er et Real-Time Operating System (RTOS). Dette kan være sensor-timing, bit-banging etc. For mer informasjon om BBB's PRU, se denne bloggposten.


Anskaffelse

Pr. dags dato, 23. mai 2013, har Omega Verksted ingen store salgsoperasjoner knyttet til BB eller BBB. Dette kan komme til å endre seg, tatt i betrakning det store prisfallet på BeagleBones. Hvis du ønsker deg en BeagleBone Black, kan du ta en titt på Komponentbestillinger for å se hvordan du kan bestille gjennom Omega Verksteds komponentbestillingssystem.

Personal tools