omegav
 
Omega Verksted er stengt!

Blåtannkurs 2024 m/ Nordic Semiconductor

Vi gjentar suksessen fra tidligere år igjen, og holder kurs for blåtannsprogrammering i samarbeid med Nordic Semiconducter. Nordic Semiconductor stiller med foreleser som med ekte glød forteller om Blåtann og trådløs-programmering.

Plattformen for kurset blir i år nRF52 (les mer om det her ), og vi kommer til å ha en kort gjennomgang av Blåtann med en god blanding av teori og praksis.


Kveldene starter med servering av mat og brus 17:00. (Ved spesielle behov eller allergi send mail til omegav@omegav.no)

Rent konkret blir det en praktisk oppgave som går ut på å lage en fjernstyring til lysbryter som går via Blåtann (med servo).

Ta med egen laptop. Kursmateriale og nødvendig software blir utdelt på kurset. Vi kommer til å kjøre kurset på Windows, men macOS og Linux er også støttet.

Kurset er åpent for 2. klasse og opp , og innholdet vil være mye likt som i foregående år.

Kursmateriell blir publisert på https://github.com/aHaugl/OV_Orbit_BLE_Course når det nærmer seg kursdato. Materialet her vil ligge tilgjengelig også i ettertid.

(5 min) Forsikre deg om at du har en bærbar datamaskin med et operativsystem helst innenfor Tier 1-området fra den støttede OS-matrisen som du finner på https://developer.nordicsemi.com/nRF_Connect_SDK/doc/latest/nrf/installation/recommended_versions.html. Tidligere år har det blitt brukt mye tid på dag én for å feilsøke ulike arkaiske operativsystemer som har varierende grad av støtte for SDK-en for å sikre mer tid til den faktiske praktiske delen av kurset.

(5 min) Les gjennom første øvelse av nRF Connect SDK-fundamentals på https://academy.nordicsemi.com/courses/nrf-connect-sdk-fundamentals/lessons/lesson-1-nrf-connect-sdk-introduction/topic/nrf-connect-sdk-structure-and-content/

(20-60 min) Gjør øvelse 1 med v2.x.x-trinnene for å sette opp SDK-en på https://academy.nordicsemi.com/courses/nrf-connect-sdk-fundamentals/lessons/lesson-1-nrf-connect-sdk-introduction/topic/exercise-1-1/. I kurset vil vi bruke nRF Connect SDK v2.5.1. Du vil også finne de nødvendige SW components oppført under seksjonen for SW Requirements.

(5-15 min) Hvis du kan gjøre øvelse 1 i leksjon 1, kan du også gjøre leksjon 2 for å gjøre deg kjent med hvordan du bygger og flasher et eksempel som følger med SDK-en. Vær oppmerksom på at med mindre du allerede har en utviklingskit fra Nordic tilgjengelig som støttes i nRF Connect SDK, vil du ikke kunne flashe firmware til DK-en. Men det er fint at du har kommet til dette punktet før kurset.

Om du støter på problemer under installasjon til å begynne med går det greit. Det er vanligvis noe veldig enkelt som installasjonssted, installering av feil versjon av SW tools og/eller utvidelser, eller at systemets path-variabler ikke har blitt oppdatert, eller at du rett og slett har gjort ting i feil rekkefølge. Hvis du blir forvirret under oppsettet når du går gjennom forberedelsene, kan du gjerne avinstallere/fjerne det du allerede har forsøkt å sette opp. Starten den første dagen av kurset vil bli gjennomgang av forberedelsene for de som er i den situasjonen og for de som ikke hadde tid til å se på forberedelsene. Forberedelsene er ikke mer obligatoriske enn å lese det professoren din kommer til å presentere i forelesning, dog som nevnt kan det hjelpe deg å komme i gang på da du har sett noe av det vi skal gjøre og la deg ha det mer moro med utvikling i stedet for å feilsøke hvorfor installasjonen ikke fungerer.

Ved alle tre dagene vil det være et sett Nordic-ingeniører tilgjengelig i auditoriet for spørsmål relatert til feil, praktiske øvelser og alt som er relatert til Nordic Semiconductor som du tror vi kanskje kan gi et svar på, og disse ingeniørene er ivrige etter å hjelpe deg med å feilsøke alt du støter på!

HW krav

  • nRF52840 utviklingskit
  • MG90S servo motor
  • 3x m-m koblingskabler for å koble servo motoren til DK-en

For deltakere på dette kurset vil vi dele ut nevnte maskinvarekrav ved kursets start, og disse komponentene er dine å beholde.

SW krav

Som nevnt i forberedelsene, vil du trenge:

Mål for kurset

Målet med dette kurset er å opprette en fjernkontrollapplikasjon som bruker BLE for å kontrollere posisjonen til en PWM-servo motor. Å bryte ned dette målet i trinn vil være som følger:

  • Bli kjent med innebygd programmering ved hjelp av nRF Connect SDK og nRF-enheter.
  • Lær hvordan du definerer og tilpasser enheter og noder ved å bruke Zephyr-enhetstrær og overlapper.
  • Lær hvordan du bruker ulike Zephyr-APIer og gjør deg kjent med disse API-ene.
  • Lær hvordan du kontrollerer den tilpassede servomotorenheten vi har opprettet ved hjelp av knappene som er tilgjengelige på utviklingssettet som deles ut.
  • Lær hvordan du oppretter en tilpasset Bluetooth Low Energy-applikasjon og definerer en tilpasset tjeneste med tilpassede verdiattributter som vi vil bruke til å kontrollere servomotoren eksternt.
  • Denne delen vil kreve en iOS- eller Android-smarttelefon. Alle ressurser vil være tilgjengelige i det offentlige repoet etter at kurset er avsluttet.

Påmelding

Du var dessverre for sen, påmeldingen til dette kurset er nå stengt...

Info:

Tidspunkt: 17:00-21:00
Datoer: Mandag 12., Tirsdag 13., og Torsdag 15. februar
Sted: VE22
Ohma Electra
Intranett
Denne siden vises best i alt annet enn IE    RSSCSSHTML